Zeilschip Sudwester

Zeilen op
klipper Zuid-Holland!

Neem contact op

Zuid Holland

welkom aan boord! Herinner je je het gevoel nog dat je als kind de hele dag buiten speelde, vol avonturen, nieuwe ervaringen en ontdekkingen? Een dagje uit in de frisse lucht met vrienden. Misschien met vuile joggingbroek, maar met nieuwe verhalen? Wanneer de dagen geen tijd hadden en ging je met een vol hart naar bed ging? Dat is dus precies wat we willen overbrengen aan iedereen die met ons mee op avontuur gaat aan boord van de Zuid Holland. Gewoon echt zijn. Om een ​​gevoel van vrijheid, contact met de natuur en ook menselijk samenzijn te ervaren. Als je een stukje avonturier in je hebt die het niet erg vindt om een ​​beetje warrig haar van de wind te hebben, de zilte lucht te ruiken en elke dag vanaf een andere plek naar de zonsondergang te kijken, Kom bij ons en we maken er een mooie tocht van!

Zuid Holland is een traditioneel Nederlands schip. Ze werd in 1896 gebouwd in de provincie Zuid-Holland als eeneenmaster zonder motor. Ze werd gebruikt als vrachtschip voor het vervoeren van zand, grind of suikerbieten. Haar functies zijn in de loop der tijd veranderd en Zuid Holland is geschikt gemaakt voor het varen met gasten.

Dankzij het regelmatige onderhoud en de goede staat van deze Beauty kunt u nog steeds genieten van het gevoel van de traditionele manier van zeilen en uw verblijf aan boord! Tegenwoordig heeft het schip al een motor, maar zij en de natuur om hen heen geven er de voorkeur aan om de zeilen te hijsen.

De lengte van het schip is 28,5m/6 m breed met een diepgang van 1,20m en biedt voldoende ruimte voor een aangenaam verblijf. We hebben 24 bedden voor de gasten aan boord.

We varen door de Nederlandse Waddenzee, Ijsermeer en andere Nederlandse wateren.

A ship is safe in a harbor, but that is not what ships are build for!

Arrangementen

Meer arrangementen
U bent hier: