Zeilschip Sudwester

Zeilen op
klipper Zuid-Holland!

Neem contact op

Het Wad

De Waddenzee, Het gebied waar we het meeste varen, waar het 2 maal per dag eb en vloed word en waar miljoenen vogels per jaar doorheen trekken. Vanuit Harlingen varen wij veel over de waddenzee, maar wat is dat nou eigenlijk?

De Waddenzee is uniek. Het is het grootste wadden- en kusteilandensysteem in de wereld, in 3 landen. Nederland Duitsland en Denemarken.

Nederland heeft 5 bewoonde eilanden: Texel Vlieland Terschelling Ameland en Schiermonnikoog. (TVTAS)

Er zijn nog 8 zandbanken/onbewoonde eilanden te vinden. Waaronder

Griend. Deze licht ten zuiden van Terschelling of ten noorden van Harlingen. Dit is een vogel eiland waar de natuur zijn gang word gelaten. Het is niet toegestaan hier te komen.(op een paar natuuronderzoekers na)

Maar op vele andere zandbanken kunnen we wel komen en wanneer de tij en het weer het toelaat kun je ons vaak daarop vinden. Droogvallen kan goed op het wad, De Zuid Holland steekt 1.20 meter en daardoor goed geschikt op verschillende platen te liggen.

Om te kunnen droogvallen heb je getijde nodig, dat betekend eb en vloed.Gemiddeld zit tussen eb en vloed zoon 6uur en 20 minuten maar dit staat niet vast, het verschild nogal hoelang het duurt door de wind en de positie van de maan!

Elk jaar komen er miljoenen trek vogels over het wad, die verblijven dat op bijvoorbeeld Griend of de Bosplaat (oost gedeelte van Terschelling)

Er is nog zo veel meer te vertellen over het wad en wij aan boord willen dat graag aan jullie persoonlijk vertellen en laten zien!

Maar als je nu al wat meer informatie wilt over het wad ga dan naar

https://www.waddenzee.nl/

Arrangementen

Meer arrangementen